Wandelroute historische schepen

ingevoerd op 07-09-2016

Vanaf het Oostereiland kan nu een wandeling langs de historische schepen van Hoorn worden gemaakt. De tocht voert door het historische havenkwartier langs prachtige monumentale panden en historische schepen. De authentieke schepen vormen een gevarieerde collectie en zijn een afspiegeling van de historische binnenvaart en visserij. Bij elk schip is een bord geplaatst met interessante details. Sommige schepen worden bewoond. Hun eigenaars vertellen u graag meer, dus aarzel niet om hen aan te spreken.

Ter gelegenheid van de presentatie van de folder met de wandelroute langs de historische schepen van Hoorn zijn er zaterdag 10 september vanuit het Centrum Varend Erfgoed om 11 en om 14 uur begeleide wandelingen. Hierbij gaat een van de schippers voor, die bij elk historisch vaartuig vertelt over hun kenmerken en de functie die ze hadden en hebben. Hendrik Fongers: ,,Velen weten bij voorbeeld niet waarom platbodems zwaarden hebben.’’

Het Centrum Varend Erfgoed wil in de toekomst samen met de vereniging Oud Hoorn - waarvan de gidsen nu al veel over de maritieme geschiedenis vertellen aan de hand van gevelstenen - themawandelingen ontwikkelen. 

Lees ook het artikel in het NHD (http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article28477110.ece/Wandelen-langs-varend-erfgoed-in-Hoorn_?lref=SR_4)

Luchtfoto Oostereiland Luchtfoto Oostereiland